Linea on työpaikka, joka liikuttaa

Liikenteen aiheuttamat maailmanlaajuiset päästöongelmat ovat yleisesti tiedossa, mutta harva tulee ajatelleeksi, miten oma työpaikka voisi vähentää myös paikallisia liikennehaittoja. – Erilaiset vaihtoehdot yksin omalla autolla ajettujen työmatkojen korvaamiseksi pienentävät pysäköintikustannuksia, vähentävät työpaikan lähiympäristön liikennemelua ja ruuhkautumista ja parhaassa tapauksessa myös työntekijöiden sairauspoissaoloja, luettelee Linean Atte Mantila. Ympäristön kannalta kestävien kulkutapojen edistämistä kutsutaan liikkumisen ohjaukseksi, ja sen tavoitteena on vaikuttaa ihmisten liikkumisvalintoihin. Liikkumisen ohjaus perustuu erityisesti pehmeisiin keinoihin, kuten tiedottamiseen ja vaihtoehtojen tarjoamiseen, ja on siksi moniin muihin keinoihin verrattuna helposti hyväksyttävää ja edullista. – Meitä linealaisia on jo useita vuosia kannustettu erilaisin keinoin, kuten joukkoliikenteen työmatkaseteleillä kestävään työmatkaliikkumiseen. Tänä kesänä panostuksemme huomioitiin myös HSL:n Työpaikka, joka liikuttaa -sertifikaatilla, Atte jatkaa.

Myös Linea Konsultit Oy:n toimitusjohtaja Reijo Helaakoski on tyytyväinen tehtyyn työhön: ”Henkilökunnan hyvinvointi on olennainen osa yrityksemme toimintastrategiaa, ja liikkumisen ohjaus sopii yhtenä keinona siihen hyvin. Itse pidän erityisesti työmatkapyöräilystä, joka käynnistää aamuni vauhdikkaasti ja parantaa työssä jaksamista. Olemme osallistuneet jo monena vuonna Kilometrikisaan, jossa oli tänä vuonna yhteensä 2 263 joukkuetta. Nelihenkinen kisaporukkamme polki kesän aikana yhteensä 7 400 kilometriä ja säästi CO2-päästöjä yli 1 290 kg!”

Linean muuttaessa nykyisiin tiloihin Helsingin Kamppiin, mietittiin sijainti niin, että liikenneyhteydet olisivat mahdollisimman hyvät niin työntekijöiden kuin asiakkaiden ja yhteistyökumppaneidenkin osalta. Keskeinen sijainti mahdollistaa tällä hetkellä kaikkien työntekijöiden työssäkäynnin ja monet työasiamatkat ilman omaa autoa ja yritys pystyi irtisanomaan oman autopaikan vähäisen käytön vuoksi. Bussit, ratikat, metro, rautatieasema ja City Car Clubin yhteiskäyttöautot ovat kaikki kävelyetäisyydellä toimistosta.

Atte kertoo, että Linea Konsulteilla käytettiin elokuussa työntekijöiden liikkumiskyselyn toteuttamiseen ensimmäistä kertaa HSL:n Työmatkalaskuria. – Sen avulla saimme taustatietoa esimerkiksi kulkutavoista, mielipiteistä ja tyytyväisyydestä sekä muutospotentiaalista. Näitä tietoja pystymme hyödyntämään päivittäessämme liikkumisen ohjaussuunnitelmaamme ja pohtiessamme seuraavia kehityskohteita.

Vastuullisuus ja ympäristön huomioiminen ovat kasvavia trendejä, ja työpaikkojen liikkumisen ohjaus nostaa jatkuvasti suosiotaan myös imago- ja rekrytointisyistä. Työpaikan koko ei rajoita kestävään liikkumiseen kannustamista, koska toimenpiteitä löytyy laidasta laitaan ja niistä voidaan valita juuri omiin tarpeisiin sopivimmat vaihtoehdot. Miten teidän työpaikallanne kannustetaan tulemaan töihin?

Jaa