Työpajatyöskentely onnistuu myös etänä!

Olemme jo reilun vuoden ajan eläneet keskellä pandemiaa, joka on ravistellut työnteon tapoja perin pohjin. Tietotyötä tekevien suhde etätyön ja toimistotyön välillä on keikahtanut toisin päin kuin ennen: Olemme enimmäkseen etänä ja toisinaan käväisemme toimistolla.

Kun kokoontuminen ei kannata, perinteiset työpajat ja ideointisessiot saman pöydän ääressä eivät onnistu. Silti meillä on tarve pohtia, ideoida ja keskustella yhdessä, ja onneksi se on mahdollista myös etänä. Virtuaalityöpaja mahdollistaa kokoontumisen ja ideoimisen isollakin porukalla, vaikka saman pöydän sijaan osallistujat istuvat omien tietokoneidensa ääressä.

Ideat muistiin virtuaalisille tarralapuille

Etätyöpajassa vuorovaikutuskanavana toimii esimerkiksi Teams- tai Zoom-sovellus, jonka avulla osallistujat kuulevat ja näkevät toisensa. Jos osallistujia on paljon, heidät kannattaa jakaa pienempiin keskusteluryhmiin, jolloin keskustelu onnistuu paremmin.

Mutta miten onnistuu yhdessä ideointi tai ratkaisujen kehittäminen, kun emme voikaan kirjoitella yhteisille tarralapuille tai fläppitaululle? Yhteistyöalustat, kuten Miro ja Mural, antavat mahdollisuuden työskennellä saman digitaalisen valkotaulun äärellä, kirjoittaa ajatuksia lapuille ja kerätä ideoita talteen.

Etätyöpajat jäänevät osaksi arkea

Vaikka pandemia toivon mukaan hiljalleen hellittää ja voimme tulevaisuudessa palata lähitöihin, etätapahtumat ovat luultavasti tulleet jäädäkseen. Linea tarjoaa etätyöpajojen suunnittelua ja toteutusta erilaisiin tarpeisiin, ja työpajamme ovat saaneet kiitosta asiakkailta. Jos haluat järjestää vaikkapa ideointityöpajan tai hankkeen loppuseminaarin etänä ja kaipaat tukea, otathan yhteyttä!

Jaa